Seminari Blockchain i DeFI en la Universitat de Castella-la Manxa

Títol: Blockchain i DeFi: una revolució en marxa
Ponent: Dr. Sr. Miguel Ángel Teruel Martínez
Profesor del Dpto. de Llenguatges i Sistemes Informàtics i Director del “Màster Universitari Oficial de Desenvolupament d’Aplicacions i Serveis Web” (Universitat d’Alacant)
Data: 11.00 hores del 9 de març de 2022
Lloc: Sala d’actes de l’ESII
Blockchain i DeFi: una revolució en marxa
En 2009, la publicació de l’article “A Peer-to-Peer Electronic Cash System” per algú que continua sent desconegut avui dia, sota el pseudònim de Satotshi Nakamoto, va fer tremolar els fonaments la banca mundial. Havia nascut Bitcoin (i amb ell, Blockchain), la primera divisa electrònica que no depenia d’un banc central, sinó dels propis usuaris de la moneda. Des d’aqueix dia, el món Blockchain ha anat evolucionant fins a crear un ecosistema descentralitzat mundial que aconsegueix una capitalització de mercat de $2.04T (a data de Febrer 2022).
En aquesta xarrada es presentaran els fonaments teòrics que fan de Blockchain una tecnologia capdavantera capaç de revolucionar el món de les finances i la gestió de la informació. Després, es mostraran casos d’ús d’aplicacions reals que funcionen sobre Blockchain, des d’aquelles que gestionen la informació de manera fiable, traçable i fidedigna a altres relacionades amb el món DeFi (finances descentralitzades).
Sobre el ponent:
Dr. Miguel A. Terol és Professor del Dpto. de Llenguatges i Sistemes Informàtics i Director del “Màster Universitari Oficial de Desenvolupament d’Aplicacions i Serveis Web” de la Universitat d’Alacant. Abans de ser professor, va ser consultor sènior de TU en diverses empreses, sent a més CEO de MTMinfo. Va gaudir d’una beca FPU del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport de 2012 a 2016 per a la realització de la seua tesi doctoral. En relació a això, cal destacar que la seua tesi doctoral, defensada en la Universitat de Castella-la Manxa, va ser premiada amb el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat de Castella – La Manxa i la Millor Tesi Nacional de Doctorat per la Societat Espanyola d’Enginyeria de Programari i Tecnologies de Desenvolupament de Programari (SISTEDES). Després de finalitzar el seu doctorat i abans d’incorporar-se a la Universitat d’Alacant com a professor, va formar part de la spin-off Lucentia Lab on ha treballat en diversos projectes d’aplicació de la tecnologia Blockchain a diferents dominis. Durant la seua etapa d’investigació, ha publicat articles en congressos internacionals rellevants i revistes indexades en JCR, alguns relacionats amb l’ús de Blockchain. Els seus interessos d’investigació actuals són entorns Post-WIMP, Ludificació i Blockchain aplicats dins del domini d’eHealth.