Tecnologies, les claus i les emergents

Juan Carlos Trujillo participa en la taula redona del Fòrum d’Innovació d’Alacant Plaza amb interessants aportacions sobre innovació tecnològica

El nostre Director Juan Carlos Trujillo va participar dimarts passat, 10 de novembre de 2022, en la taula redona que es va realitzar com a part del Fòrum d’Innovació organitzat per Alacant Plaza i Aire Networks. Trujillo va acudir a aquesta jornada en representació de l’ecosistema del Parc Científic d’Alacant.

Algunes de les tecnologies clau que va voler destacar el director de Lucentia Research Group van ser la #inteligenciaartifical, el #machinelearning, el #bigdata i el #blockchain, temes que domina a la perfecció. A més, el final del debat va tenir un esment especial per a l’impacte futur del #metaverso, com a tecnologia emergent, i com aquesta tecnologia, juntament amb la #inteligenciaartifical, el #bigdata i els #chatbots, tindran un impacte significatiu en diferents sectors rellevants.

Un altre aspecte que el nostre director va voler destacar en la seua intervenció va ser la importància que les Empreses de Base Tecnològica (EBTs) han de sentir-se en l’obligació de dominar qualsevol tecnologia emergent. Així, les EBTs podran oferir solucions i aportar un valor afegit a l’ecosistema empresarial, tenint en compte que un altre tipus de companyies poden trobar majors impediments per al control d’aquestes tecnologies en la seua etapa més primerenca.

Des de Lucentia considerem que, avui dia, existeixen solucions al voltant del #bigdata o de la #inteligenciaartifical que s’han democratitzat i que estan no sols a l’abast de les grans corporacions, sinó també de Petites i mitjanes empreses, de tal forma que aquestes #Pimes poden accedir a projectes que els suposen avantatges competitius i un valor afegit respecte als seus competidors. D’aquesta manera, l’experiència adquirida i la contínua formació en tecnologies capdavanteres, sumada a l’abaratiment de diferents aspectes com els costos de computació en el núvol, fan que les empreses desenvolupadores, basades en la Innovació Tecnològica, puguen oferir solucions que suposen un Retorn de la Inversió (ROI) immediat i interessant.