Nit Europea dels Investigadors 2023

Èxit rotund de Lucentia en la seua participació en la Nit Europea dels Investigadors 2023 de la Universitat d’Alacant donant a conéixer el projecte Balladeer

Divendres passat 29 de setembre, l’equip de Lucentia va estar participant en la jornada de la #NocheEuropeadelosInvestigadores2023, organitzada per #UADivulga, en un dels estands situats en la zona central de la Universitat d’Alacant. Cal destacar que es van instal·lar més de 40 estacions científiques relacionades amb els diferents projectes de #investigació de la pròpia universitat gràcies al treball de més de 600 persones. Més de 9.600 persones van acudir a este esdeveniment.

Equip del projecte Balladeer

Durant la jornada destaca l’èxit del projecte #Balladeer entre els més xicotets en este projecte europeu de #divulgacióncientífica. Esta Fira de la Ciència va estar dividida en horari de demà i de vesprada, estant la primera part de l’esdeveniment reservada a centres educatius de tota la província, per primera vegada des que se celebra. Els #estudiants van haver d’inscriure’s prèviament per a poder participar de l’esdeveniment #ScienceGoesToSchool. D’altra banda, en la vesprada es va rebre a tota mena de públic, i va destacar, sobretot, la visita de famílies amb xiquets xicotets.

Segons el agendado, a les 11.00h començava la jornada amb la presentació de les autoritats, entre les quals trobem a la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i al Director general d’Universitats de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Pérez Juan. Gràcies a la nostra presentació, vam poder donar a conéixer a les autoritats la nostra aportació dins del camp de la #salut en #menors amb noves tecnologies.

Science goes to school: estudiants esperant en el stand de Lucentia

Després de les presentacions, la nostra missió, i la dels psicòlegs participants en #Balladeer, es va centrar en facilitar informació sobre el projecte en l’estand. Així mateix, tota la comunitat va ser convidada a participar en la #prova dels diferents #videojocs amb #realidadvirtual i #realidadaumentada que s’utilitzen com a part del nostre experiment per al #diagnòstic del #TDAH en menors. En última instància, vam poder reclutar a diferents xiquets i adolescents gràcies a la voluntat de les #famílies de participar en les proves experimentals del projecte.

El projecte Balladeer (PROMETEU/2021/088) és finançat, dins del programa Prometeu, per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana