Segones sessions en les proves de Balladeer

El projecte Balladeer agafa impuls en aquest mes de juliol per a anar realitzant la segona sessió de les proves als xiquets participants

Durant aquestes últimes setmanes de juliol, hem estat rebent participants per a dur a terme la segona de les sessions de l’experiment del projecte #Balladeer.

Casc EEG Emotiv usat en el projecte Balladeer

Les #proves de l’experiment realitzat per al projecte Balladeer es divideixen en 2 sessions per a cadascun dels menors participants. D’aquesta forma, en la primera sessió els participants passen la prova #CogniFit, una sèrie d’experiències cognitives que es duen a terme de manera #digital i que estan supervisades pels psicòlegs que formen part del projecte.

D’altra banda, en la segona de les sessions es duen a terme tres proves diferents: el videojoc dels #robots, el videojoc de #slackline i la prova de #Nesplora. En el videojoc dels robots, dut a terme en escriptori, els menors han de seleccionar el màxim nombre de figures correctes segons se’ls indica d’entre diferents que es troben disposades en quadrícula. En el de slackline, la segona de les proves realitzades en escriptori, l’objectiu és romandre en una corda d’equilibri mentre s’arrepleguen banderes. Finalment, s’usen les ulleres de #realidadvirtual #Oculus Meta Quest 2 per a la prova Nesplora, la qual és també supervisada pels psicòlegs.

Tant en la prova CogniFit com en el videojoc de robots, se’ls col·loca el casc #EEG #Emotiv als participants per a poder analitzar posteriorment l’activitat cerebral d’aquests. En el cas de slackline, els participants usen el casc #CGX #Quick 32 EEG, el qual permet processar el mateix tipus de dades que en el casc Emotiv, però mitjançant un sistema en sec. A més, en aquesta última prova, també comptem amb la #polsera d’activitat #EmbracePlus, la qual permet obtenir, guardar i transmetre paràmetres fisiològics inalámbricamente, com el #ritmocardíaco i la variabilitat de la freqüència, la #oxigenació de la sang, la #frecuenciarespiratoria, la #temperatura de la pell o la #actividadelectrodérmica.

El projecte Balladeer (PROMETEU/2021/088) és finançat, dins del programa Prometeu, per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.