Trujillo i Sánchez visiten l’Havana amb raó de l’III Congrés Internacional “*Cibersociedad 2023” on mostren solucions tecnològiques per al procés de presa de decisions

La setmana passada del 16 al 20 d’octubre, el nostre director, Juan Carlos Trujillo, i el nostre company, Alexander Sánchez, es van desplaçar a l’Havana (Cuba) per a participar en l’III Congrés Internacional “*Cibersociedad 2023”. El lema triat per a esta edició va ser “Transformació digital: Connexió global-local”.

Juan Carlos Trujillo en la seua conferència “Big data i Intel·ligència Artificial per a la millora de la presa de decisions: Casos d’èxit en salut i indústria”

Este esdeveniment ha sigut organitzat per la Unió d’Informàtics de Cuba (*UIC) i es van presentar més de 30 *conferencistas d’Amèrica i Europa i més de 100 ponents acadèmics, a més de representants del govern, empreses, actors econòmics i entitats innovadores cubans. Tots estos agents es van presentar en #Cibersociedad2023 per a buscar #solucionestecnólogicas dins del Pla Nacional de Desenvolupament al 2030 i l’Agenda Digital cubana, i es van tractar temes tan variats com la Governança de #TransformaciónDigital, la #InteligenciaArtificial, la #CienciadeDatos, la #TransformaciónDigitalEmpresarial, la Transformació digital i #salut, la #*Industria4.0, els #Videojocs, la Ciberseguretat, entre altres.

Juan Carlos Trujillo presentant Lucentia’s research

En el cas de Trujillo, este va ser convidat amb la finalitat d’oferir una conferència magistral, relacionada amb el #Big data i la Intel·ligència Artificial per a la millora de la #tomadedecisiones. Concretament, el nostre director es va centrar en diferents casos d’èxit relacionats amb el #sectorsanitario, destacant l’exemple del projecte #Balladeer. Durant l’exposició de l’actual projecte central de #Lucentia, es va presentar el context de Balladeer oferint una visió general del #TDAH en #xiquets, altres models desenvolupats i la nostra proposta, així com el maquinari i el programari utilitzat, és a dir, els videojocs desenvolupats internament. Així mateix, es va parlar sobre l’arquitectura de Big data i dels models de #*DeepLearning dels quals es fa ús per al desenvolupament del projecte. Per a més informació sobre el projecte *Balladeer, pot visitar la web. Altres casos que es van presentar van ser la #predicció del risc de mortalitat per #COVID-19 i la predicció d’ocupació d’UCI per al COVID-19, també desenvolupats pel nostre grup d’investigació.

El projecte *Balladeer (PROMETEU/2021/088) és finançat, dins del programa Prometeu, per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.