Balladeer continua avançant en nombre de proves

El projecte Balladeer continua avançant pel camí marcat gràcies als 67 xiquets que ens han visitat en aquests últims mesos

El projecte #Balladeer de Lucentia, l’objectiu del qual és el diagnòstic i tractament del Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (#TDAH), ha aconseguit una fita significativa en completar reeixidament 67 proves amb menors d’entre 6 i 18 anys pel seu #laboratori dedicat.

Va ser durant la setmana passada quan es van superar les 60 proves. De fet, es preveu que a la fi d’aquest mes ja hagen passat 70 #xiquets i #adolescents pel nostre laboratori situat en l’Institut Universitari d’Investigació en Informàtica (IUII) de la Universitat d’Alacant.

Balladeer s’enfoca a establir les bases per a futures intervencions en #entornsintel·ligents de #realitatestesa centrats en la persona. El seu enfocament principal radica en l’estudi de l’activitat cerebral i la seua evolució, utilitzant una plataforma que combina l’anàlisi de #BigData i #InteligènciaArtificial (IA).

Durant les proves realitzades, els xiquets participants són sotmesos a una sèrie d’activitats dissenyades en format de #videojocs per a avaluar el seu rendiment cognitiu i emocional. Utilitzant avançades tècniques de neurociència, es recopilen dades sobre l’activitat cerebral dels participants a través de la #EEG, #eyetracking i ulleres de #realitataumentada i #realitatvirtual. Aquestes dades són posteriorment analitzades mitjançant algorismes de IA per a identificar patrons i connexions neuronals rellevants.

El projecte Balladeer (PROMETEO/2021/088) està finançat, dins del programa Prometeo, per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.