Noves publicacions en els mesos de juny i juliol

Diversos companys investigadors de Lucentia, han publicat recentment dos articles dins del marc dels projectes BALLADEER i AETHER-UA

Els investigadors de Lucentia acaben de veure eixir a la llum dues publicacions en els mesos de juny i juliol. Tots dos articles, encara que diferents entre si, estan situats dins dels projectes Balladeer i Aether-UA.

El primer article, titulat “A Data-Driven Methodology for Guiding the Selection of Preprocessing Techniques in a Machine Learning Pipeline”, va ser presentat en la 35a Conferència Internacional sobre Enginyeria de Sistemes d’Informació Avançats. En aquest #paper, Jorge García, Alejandro Maté i Juan Carlos Trujillo, proposen una nova #metodologia per a la millora de la selecció de les tècniques de #preprocessament, tant des del punt de vista del model de #MachineLearning com des del de les característiques de les dades.

El segon article, titulat “Feature engineering of EEG applied to mental disorders: a systematic mapping study”, ha sigut publicat en la revista científica Applied Intelligence. Els autors, Sandra García, Jorge García, Miguel Ángel Teruel, Alejandro Maté i Juan Carlos Trujillo, mitjançant la revisió i anàlisi de més de 900 articles, presenten un #EstudideMapatgeSistemàtic (SMS) centrat en la #IngenieriadeCaracterístiques a partir de dades de #EEG (electroencefalografia) utilitzats per a identificar #trastornsmentals. A més, van recopilar, de cada paper, el trastorn mental analitzat, totes les tècniques d’Enginyeria de Característiques utilitzades i els algorismes de #MachineLearning i #DeepLearning aplicats per a la classificació.

El projecte #Balladeer de Lucentia, en el qual s’emmarquen totes dues publicacions, cerca utilitzar els avanços en #neurociència per a oferir eines més precises i efectives en el #diagnòstic de trastorns neuropsiquiátricos, en concret, del #TDAH.

D’altra banda, el projecte #Aether-UA, forma part del treball entre cinc universitats espanyoles que tenen com a objectiu principal desenvolupar solucions tecnològiques per a problemes rellevants de la societat en agricultura, medicina, #anàlisidedades, ciutats intel·ligents, indústria 4.0 i gestió de riscos.

El projecte Balladeer (PROMETEO/2021/088) és finançat, dins del programa Prometeo, per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana. El projecte Aether-UA (PID2020-112540RB-C43) és finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació espanyol.